Pendlerstatus uge 2 – Ilddåben

Superpendler-humørstatus efter uge 2humøruge2

Herunder følger den lange beretning om min første hele uge som superpendler. Ovenstående grafik viser mit daglige superpendlerhumør gående fra -10 (absolut forfærdeligt) til +10 (formidabel godt). Men snup nu en kop kaffe eller te, og læs hvad jeg og de andre superpendlere har oplevet i den forgangne uge, hvor jeg bl.a., fra en ung teenager på skateboard, er blevet mødt med tilråbet: “Wow en fed cykel…!”

biking Superpendling dag 3:

Dagen starter med overskud. Jeg ‘pendler’ med Dicte de 3 km til børnehaven – hende på sin cykel og jeg på ‘Frida Strida’. Det her er virkelig projektets ilddåb for mig, da alt, efter min bedste erfaring, vil yde modstand, når man har en fireårig på cykel med (læs: på slæb).

Der er et myggestik på hånden der gør klør; knæene gør ondt; elefanten hopper ud af cykelkurven; det er koldt for fingrene; handskerne er for varme; bommen går ned ved jernbanen; bakkerne går alt for meget opad; bakkerne går guddødeme alt for meget nedad; der er snegle på fortorvet; og cykelhjelmen gør ondt i panden. Der er her jeg minder mig selv om, at de sidste to års ugentlige frekventering af yogaholdet i Yogaimperiet ikke må være spildte – og jeg starter min ujjayi vejrtrækning…

Frida1

Og det går. Tre minutter efter aflevering – og et par interesserede spørgsmål senere,  hopper jeg på bussen (for der er jo et stoppested 200 meter fra børnehaven). Og jeg har en overraskende uproblematisk tur til Aarhus, og nyder de sidste tre km. til arbejde på cyklen.

Dagens superpendlerhumør: +5

carani  Superpendling dag 4:
Som grafikken viser, så står dagen i dag på transport i bil, men læser du videre, får du alligevel en våd historie. Jeg er udstyret med bamser, tasker og to børn, hvor den ene skal i børnehaven og den anden i dagplejehuset ved Egelunden for første gang. Det bliver altså den lette løsning. I stedet bruger jeg her lidt plads til at runde dagen i går af, da oplevelserne berettiger det. For turen går spontant ad nye men positive ‘afveje’ – noget der ikke er uvæsentlig for vaneændringen.

KGFrida2

Som jeg har skrevet i min profil, så er mit håb, at den nye pendlerform kan åbne op for et lille eventyr derude på den anden side af bilruderne – og det rykker lidt nærmere. På vejen retur fra Aarhus er jeg hoppet på en af de busser, der tager Byager ruten. Da der er min plan at køre omkring det nyåbnede Cykelbibliotek ved Egelunden, passer det ikke så godt. Men løsningen er dog lige for; Jeg trykker stop, tager cykelhjelm og rygsæk på, og hopper af bussen i Beder. Det er både spontant og fleksibelt, og det føles godt.

Jeg folder cyklen ud og snupper stierne gennem den nye skov ved beder (mere om et spændende projekt her), lige som eftermiddagsregnen sætter ind. Det er hyggeligt at cykle i det grønne område, og sjovt at mærke grus under hjulene, og finde ud af at det også virker. Stierne snor sig gennem beplantningen, og jeg gribes af at kontrollere cyklen i svingene og vandpytterne, mens hjulene truer med at skride, og den kølige efterårsregn rammer mig i ansigtet. Jeg kommer godt våd frem til Cykelbiblioteket, og får en snak med de mekanikere, der gratis efterser de forbipasserendes cykler. Og jeg får den lille dims, som Erik fra STRiDA Denmark har været så sød at ligge til mig.

Frisk af spontaniteten, regnen og motionen – og godt gennemvåd, piler jeg igennem Malling, og vender jeg hjem til en familie, der spændt ventende tager imod mig. Dicte udtrykker sin bekymring for mig, mens jeg står dryppende af vand i bryggerset. Men da vi er ved at lære hende, at man til nogle ting i livet bliver nød til at sige ‘pyt med det’, så er det en kærkommen lejlighed til at tage sin egen medicin. Altså grine af det, og sige ‘pyt med det’. Sådan blev eftermiddags superpendlingen pludselig et lille eventyr, og bilen et lidt mere kedeligt alternativ.

KGfrida3lille

Det var en lille historier fra i går. Dagens superpendlerhumør: +4

biking Superpendling dag 5:

Sidder her i bussen og ’småblogger’ om dagens oplevelser. Turen går fra morgenen ikke ad de sædvanlige veje, men bringer et opmuntrende lille eventyr med sig til en, der arbejder i det institutionelle regionale erhvervsservicesystem. Jeg  starter dagen hos en bekendt, der, med sit firma, har kontor i Culture WorkSpace, der er ‘Aarhus nye ambitiøse iværksætterby’. Fedt sted der er åbnet op i Aarhus Kommunes lokaler i Valdemarsgade, hvor socialforvaltningen tidligere lå.

Og det er som om, at STRiDA cyklen passer rigtigt godt ind i miljøet. Og jeg får da også flere positive kommentarer med på vejen, inden Anders snupper den fra mig, og han og cyklen sammen muntert forsvinder ned ad gangen. Det kan godt være at det er lidt ’skævt’ at have sådan en cykel med i bussen, men her er det åbenbart ‘helt lige’… og stedet fylder min energikonto op til resten af dagen.

Jeg når ikke selv at få taget et billede af cyklens besøg på disse kreative vidder, inden jeg drager ad den stejle rute fra midtbyen mod Katrinebjerg. Men Anders ser det som sin hellige pligt at forevige cyklens besøg, hvorfor den nu har fået en plads på Instagram hos @klarparatfirma.

En dag hvor den nye superpendlerform igen har budt på fleksibilitet og oplevelser, og fortjener en ‘thumbs up’. Og det får Culture WorkSpace også. Trendsonline har skrevet en fin lille artikel om stedets ambitioner, som du kan læse her.

Dagens superpendlerhumør: +5

biking Superpendling dag 6:

Planlægning må der til… eller måske bare nogle smarte App’s på telefonen? I hvert fald er det rart, hvis man hurtigt kan berolige sig selv med viden om, at den næste bus snart kommer. Det er jo ikke fordi vejret direkte opmuntre til længerevarende ophold i busskurene rundt omkring. Mens jeg alligevel står her, så kan jeg jo lige så godt rode lidt i App Store, og se hvad jeg kan finde.

Rejseplanen er jo kendt af de fleste, og fungerer som sådan også rigtigt fint. Men hvad er der ellers? En hurtig søgning præsenterer mig for nogle muligheder. Først lander jeg på Midttrafiks app – den må da være smart…! Og det er den da også, hvis man skal købe busbilletter i Randers… :) ud med den – næste. Ja ironisk nok hedder den næste App jeg støder på ‘Næste’, og den får chancen. OG HVILKET VIDUNDER! Den App er blevet min nye næstbedste pendlerven (cyklen er stadig nummer et), og er virkelig god.

Den viser nærmeste stoppested i forhold til GPS-position, og ved to klik på skærmen får jeg en let forståelig liste med de næste 20 tog eller busser, der passerer forbi stoppestedet den ene eller anden vej. Hurtigt kan man finde hvad man leder efter, og på den måde straks få viden om, hvornår man kan komme videre. Med endnu et klik får du vist den pågældende rutes stoppesteder på et kort, sammen med din egen position.

Pendlerapp

Så nu kan der virkelig planlægges i bund, men ikke mindst tages hurtige beslutninger.

Men mit eftermiddagspendlerhumør er ikke særligt godt. Jeg har aktiviteter i byen til aften, og kan ikke følge det der så småt er begyndt at blive mit vanlige mønster. Jeg kan mærke at det skubber mig ud af komfortzonen, og jeg bliver irriteret på projektet. Tre måneder (+ strafmåneden). Hvad tænkte jeg på?!? Jeg vil have min bil – nu!

Da jeg endelig skal hjem får jeg hurtigt telefonen op af lommen, trykker på ‘Næste’ og finder nærmeste stoppested: ‘Kystvejen’. Klikker to gange og kan straks se, at der 18:34 kører en Bus 100 mod Odder Busterminal. Bum… tre klik på en iPhone og så er jeg tilbage i komfortzonen. Otte minutter senere hopper jeg på den velkendte bus, læner mig tilbage i sædet, og nyder bare at kunne sidde der. Det redder alligevel dagens superpendlerhumør fra at være helt miserabelt.

Så der lyder en opfordring herfra om at tjekke, om ‘Næste’ er noget du kan bruge – her er et link.

Dagens superpendlerhumør: 0

carani  Superpendling dag 7:

I dag snyder jeg og tager bilen. Jeg har allerede i starten af ugen bildt mig selv ind, at jeg i dag – fredag, har brug for at komme hurtigt hjem, og det kan selvfølgelig kun gøres ved brug af bil… jeg er vist faldet i et mentalt hul der. Og der bliver jeg nede, for der er allerede fortalt nok ovenfor.

Det blev en lang beretning om en uge, der har budt på nye indtryk af forskellig slags. Og jeg vil tillade mig selv at være glad for, at mit superpendlerhumør alligevel er sprunget fra at være næsten ‘absolut forfærdeligt’, til at ligge sig godt over middel.

Om det nu bare et udtryk for, at der er en ‘boble’ på superpendlerhumøret, på samme måde som der nogle gange er på boligmarkedet eller aktiemarkedet? Og det på samme måde bare er et spørgsmål om tid, før vi ser en korrektion? Det bliver man jo nød til at følge med for at få at vide… god weekend til alle (særligt superpendlerne).

Dagens superpendlerhumør: +2

/Klaus

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/3/1/smartmobilitet.dk/httpd.www/superpendlerne/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399