El cykel, almindelig cykel

Havde aftalt med cykelbibliotekets medarbejder, at jeg skulle låne en letvægts cykel efter el-cyklen for at holde de 2 cykler op i mod hinanden mens følelsen af el-cykel stadig var i kroppen. Vi stod ved containeren og løftede cykler og kom frem til at min egen cykel kun vejede lidt mere end deres. Næste dag fik min cykel og jeg et lift, i bil, af min gamle fader til byen. Så turen hjem fra arbejde blev på min egen cykel. Tidsmæssigt tog turen kun lidt længe tid en med el-cyklen. Men turen var noget mere anstrængende, idet der ingen hjælp var fra en motor op ad bakken, så var noget svedig og træt da jeg nåede hjem. Til gengæld skulle jeg ikke trække motoren og den 26 kg. tunge cykel når jeg syntes det gik for langsomt, ned af bakken. Det var en god tur med god vind og vejr, og da jeg var nået hjem kunne jeg med god samvittighed sige jeg havde fået dagens motion. Jeg kunne godt finde på at tage turen igen, men skal jo lige have min cykel og jeg selv til byen først, for jeg vil ikke kunne magte at cykle på almindelig cykel begge veje hvis jeg også skal have overskud og energi til mit arbejde.

Min konklusion på nuværende tidspunkt må være at hvis jeg skal have ændret mine vaner med hensyn til transport til og fra arbejde skal jeg nok over på en almindelig cykel. Det vil være ok for mig at bruge mere tid på transport, hvis jeg kan få min cykel med i bussen uden en masse bøvl og ekstra udgifter, og så cykle hjem. Hvis det ikke kan lade sig gøre er alternativet en el-cykel så jeg kan cykle begge veje, den koster omkring 16.000 – 20.000 dkk. Det er en stor investering, så det tror jeg ikke på.

Men projektet er ikke slut endnu så lad os se hvad tiden bringer.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/3/1/smartmobilitet.dk/httpd.www/superpendlerne/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399