Foldecykler og stationscykler

I sin nuværende form har jeg svært ved at forestille mig, at foldecykler har sin gang på jord. Hvorfor investere 5.000 kr. i en foldecykel., betale ekstra for at have den med i bussen/toget, bøvle med pladsen og i øvrigt forlænge sin transporttid betragteligt? Det er ikke, det værd, tænker jeg.

Stationscykler har jeg/vi ikke prøvet af. Man eliminerer ekstraudgiften og bøvlet, men løser ikke transport- og ventetiden. Jeg ville nok ikke bruge det pga. rejsetid og manglende fleksibilitet. Uanset om cyklen var min egen eller stationscyklen var en bycykel.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at hvis man vil have befolkningen op på cyklen, ind i bussen eller toget, tror jeg, at man skal lade være med at tænke i næstbedste eller mindst dårlige løsninger. Det ændrer ikke adfærd. Man bliver simpelthen nødt til at gøre det let og attraktivt for folk at ændre adfærd. Ellers sker det ikke! Jeg kunne personligt godt savne at man havde større ambitioner på den kollektives trafiks vegne. Hvis man vil gå fra en Stor By til en Storby, skal den offentlig trafik da matche ambitionen om byens selvforståelse.

Gør det let, hurtigt, billigt og fleksibelt at benytte sig af den offentlige transport. Stationscykler og foldecykler kunne på den måde godt være en del af løsningen, hvis den offentlige transport var gearet til dem.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/3/1/smartmobilitet.dk/httpd.www/superpendlerne/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399