Mit syn er stadig det samme

Aarhus Kommune fortjener stor ros for at søsætte et pilotprojket for foldecykler. Det har været supersjovt at medvirke til at teste kombinationen foldecykel og offentlig transport, og i den forbindelse teste om det var en transportmulighed for mig efter 1. jan.

Det er det ikke! Jeg er blevet bekræftet i at offentlig transport bare ikke virker for mig, i hvert fald ikke i Aarhus.. Desværre! Jeg bruger den i nødstilfælde – når intet andet fungerer for mig! Derfor vil jeg forsætte med bilen og springe på cyklen om sommeren. Det ikke fordi jeg er imod offentlig transport.  Tværtimod er jeg stor tilhænger af den. Jeg tænker bare at den skal designes på en måde, der gør den attraktiv at bruge. Den offentlige transport er i Aarhus ganske enkelt for tidstung, besværlig og dyr at bruge. Et par observationer, vil understøtte denne påstand:

 • Jeg bruger alt for mig tid på at bus og tog – jeg kan gøre det meget hurtigere i bil – og endda på cykel!
 • Jeg bruger meget tid på at vente – bussen er forsinket stort set hver eneste dag (på vej hjem)
 • Det er for dyrt at tage bussen. Prisstrukturen gør tilmed, at man favorisere og fastholder pendlerne, mens incitamentet til at benytte sig af bus /tog sporadisk er ganske lille.
 • Cykel/ tog kombinationen er interessant – og attraktiv – for mig. Men ekstragebyret for at medbringe cykel gør den samlede billetpris så dyr, at jeg kun sjældent vil benytte mig af den.
 • Pladsen er for trang til at medbringe flere cykler i toget – og letbanen løser ikke dette problem (har jeg hørt)

Hvis man politisk ønsker at flytte pendlerne fra bilen til den offentlige transport, tænker jeg, at Midttrafik/ Midtjyske Jernbaner/ politikere kunne stille sig selv en række spørgsmål, som:

 • Hvad skal der til for at vi opfatter os selv, som nogen, der er til for kunderne?
 • Hvordan gør vi det attraktivt at bruge offentlig transport?
 • Hvad skal der til for at vi kører, når kunderne er der?
 • Hvordan kan gør vi det attraktivt at medbringe cykler?
 • Hvad skal der til for at vi opfatter kunderne, som nogen man skal give en god oplevelse?
 • Hvordan eliminerer man forsinkelser?
 • Etc.

Og så komme op med nogle begavede svar. Indtil da vil jeg tage min benzinslugende bil, fordi den er hurtigere, billigere (når jeg alligevel har den) og giver mig mere fleksibilitet end hvad Midttrafik og Midtjyske Jernbaner kan tilbyde.

Synd for miljøet, synd for Aarhus.! Men kom ind i kampen :-)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/3/1/smartmobilitet.dk/httpd.www/superpendlerne/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399